Random header banner 1 Random header banner 2 Random header banner 3 Random header banner 4 Random header banner 5

Ragdoll katten - den blide gigant

Ragdolls er store, fyldige og smukke katte. Ragdoll betyder kludedukke på engelsk. Racen har fået dette navn, fordi katten, når man samler den op, slapper fuldstændigt af i musklerne og hænger i armene som en kludedukke. De omtales ofte som "de blide giganter" på grund af deres størrelse og blide, sociale temperament. Ragdoll hankatte vejer som hovedregel mellem 5 og 8 kg. når de er fuldt udvoksede. Hunkatten vejer lidt mindre - som regel  fra 4 til 7 kg. Fertile katte vejer noget mindre end neutraliserede katte. Ragdoll katten er først fuldt udvokset efter ca. 3 år. Først her vil de endelige farvetegninger være synlige. Ragdoll katten er en semi-langhåret kat med silkeblød pels, som er overskuelig i pleje, da ragdoll katten ikke har ret meget underuld. Ragdoll katten er en himalaya-masket kat og har derfor altid blå øjne. Ragdolls egner sig ikke som friløbende udekatte. De trives godt som indekatte med adgang til at komme ud under beskyttede forhold f.eks. i en volière eller en indhegnet have. Du kan også have den med ud i sele.

 

Ragdoll kat,
 kludedukke kat,
 ragdoll opdtræt,
 ragdoll killinger,
 den blide gigant

 

Ragdoll kattens temperament

Hvis du har hørt, at katte ikke er sociale og helst går deres egne veje, så er det ikke en Ragdoll, du har hørt om. En ragdoll kat er tillidsfuld, selskabelig og elsker at være sammen med sine mennesker. Den kommer løbende ud til døren, når du kommer hjem, følger dig overalt og gør opmærksom på, at nu må du godt lige give mig lidt opmærksomhed, hvis den føler sig ensom. Ragdolls har således mange egenskaber, der traditionelt tilskrives hunde. Ragdolls trives godt sammen med andre husdyr og er yderst børnevenlige. 

Ragdollen er en meget rolig og ret doven kat. Det er rigtige hygge og kælekatte, med de elsker også at lege! Ragdolls er meget legesyge. Som killinger vil Ragdoll katten underholde dig i timevis med lege som at jagte deres egen hale, jage fluer, vasketøj og udforske verden omkring dem. Mange af dem elsker at løbe efter bolde og bringe dem tilbage til dig. Efter en omgang leg, så elsker de at blive nusset - gerne på maven, og de fleste ragdoll katte vil  nyde at blive holdt som en baby - liggende på ryggen med deres bagben fladet ud og forpoterne om din arm. Med en ragdollkat vil du også altid have selskab i sofaen. Ikke alle ragdolls er skødekatte, men de vil nyde at være i din nærhed. Mange af vores killingekøbere er meget overraskede over, hvor meget man får igen med en ragdollkat. "jeg troede ikke, at katte kunne være sådan", hører vi igen og igen. 

 

 

Ragdoll killinger

At anskaffe sig en Ragdoll killing fra en erfaren og registreret opdrætter, er afgørende. Ragdoll kattens temperament og opførsel er direkte påvirket af sin opdrætter. De første 12 uger af en killings liv spiller en afgørende rolle for, hvordan den senere udvikler sig, og hvilken adfærd den tillægger sig. Derudover tester de seriøse opdrættere deres avlsdyr og sørger for, at der ikke avles på tæt beslægtede katte, så du har en større garanti for at få en sund og rask killing, som du kan have fornøjelse af i mange år. På Ragdollklubben Danmarks hjemmeside, kan du finde en liste over ragdoll opdræt , der alle lige som vi er registreret hos Felis Danica (Fife - Fédération Internationale Féline) og derudover har underskrevet et etisk regelsæt omkring deres kattehold.